Van elkaar leren

Een van de grote voordelen van een coach, vertelt Marieke, is dat ze alles in goed vertrouwen met haar coach kan bespreken: “Zowel de successen in mijn opdracht als de ingewikkelde situaties waar je soms tegenaan loopt.” Andersom vindt ze het ook heel leuk om te horen over de opdracht van haar coach. “Naast dat ik het zie als een manier om te leren van de ervaringen van een ander, vind ik het ook heel interessant om te horen waar mijn coach mee bezig is in haar werk.”

Bregitta vindt het belangrijk dat Young Professionals met al hun vragen bij haar terecht kunnen: “De Young Professional kan mij zien als een klankbord. Ik ben een luisterend oor als daar behoefte aan is en ik vind het prettig om ervaringen met elkaar te delen. Zo kunnen we er beiden van leren.”

Marieke vertelt: “Wat ik grappig vind om te merken aan onze coachingsgesprekken is dat ondanks dat mijn coach een heel andere studie- en werkachtergrond heeft, we heel goed kunnen sparren. Je merkt dan dat bepaalde aspecten in veel organisaties overeenkomen. Dat maakt ook dat je de ervaringen die je opdoet tijdens de ene opdracht, goed kunt gebruiken in een andere opdracht.”

Zelfreflectie hoef je niet alleen te doen

Een coach houdt je een spiegel voor en laat je zien waar je jezelf misschien niet meer bewust van bent. Een van de andere coaches bij Salvéos deelde laatst een mooie spreuk met Marieke: “Een goudvis in het water ziet niet dat hij een goudvis is.” Het klinkt misschien heel voor de hand liggend, maar we staan er niet altijd bij stil. Je weet pas weer hoe goed of soms ook gek je gedrag is, als een ander je er op attendeert. Hier kan een coach goed bij helpen. Bregitta vertelt: “We komen elke vier weken samen en dan drinken we een kop koffie of maken een wandeling, maar net waar we zin in hebben. Vooraf vraag ik vaak om na te denken over een tip en een top. Zo wordt de Young Professional van tevoren aan het denken gezet en is er altijd weer genoeg om met elkaar te delen.”

Coaching bij Salvéos

De coachingspool bestaat uit een groep ervaren business consultants die graag bijdragen aan de ontwikkeling van trainees. “Het team van coaches is gevarieerd, in zowel leeftijd als werkervaring en op het gebied van opdrachtgever,” vertelt Bregitta. Samen denken ze na over hoe ze hun rol als coach kunnen vervullen en over de manier waarop ze het traineeship verder kunnen brengen.

Benieuwd wat het Young Professional traineeship van Salvéos nog meer te bieden heeft? Kijk op onze website!